PROTEST U JERUSALIMU Zbog polaganja zakletve nove vlade
Foto: Printscreen/Foto: Tanjug/AP

List "Tajms of Izrael" objavio je da oko 300 ljudi učestvuje u demonstracijama protiv najradikalnije vlade u istoriji Izraela, koja je položila zakletvu pred izraelskim parlamentom Knesetom. Članovi stranke Likud i savezničke ultraortodoksne partije Jahadut hatora, sa kojom je juče potpisan koalicioni sporazum, biće imenovani za članove kabineta.

Osim članova Likuda, u novom kabinetu biće članovi krajnje desnice, kao što su lider Religiozne cionističke stranke Bezalel Smotrič i lider stranke Otzma jehudit Itmar Ben-Gvir, koji se zalažu za stroži stav prema Palestinskoj upravi i predlažu ublažavanje ograničenja izraelskim vojnicima na korišćenje vatrenog oružja na Zapadnoj obali.

Netanijahu je saopštio odluku da za predsednika Kneseta imenuje Amira Ohanu, koji će na toj funkciji zameniti Jariva Levina iz stranke Likud, koji je podneo ostavku kako bi preuzeo funkciju u novom sastavu vlade.

Premijer je za ministra odbrane imenovao bivšeg rezervnog general-majora Joava Galanta.

Netanjahu je 22. decembra rekao predsedniku Izraela Isaku Hercogu da je uspešno formirao novu vladu, nakon pobede na izborima održanim 3. novembra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading