MILO VIŠE NEMA KUD! Pokreće se postupak pred ustavnim sudom
Alo

Skupština Crne Gore usvojila je danas Predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsednik države Milo Đukanović povredio Ustav kada je ignorisao da na konsultacije o formiranju vlade pozove predstavnike stare-nove većine, koji su predložili Miodraga Lekića za mandatara.

Odluka je doneta u odsustvu poslanika DPS i drugih opozicionih stranaka, koji bojkotuju sednice parlamenta, a za predlog je glasao 41 poslanik.

Predsednica Skupštine Danijela Đurović najavila je da će Predlog uputiti Ustavnom sudu, koji će se o inicijativi izjasniti čim budu izabrane nedostajuće sudije.

U Predlogu se navodi da je Đukanović povredio Ustav jer nije predložio mandatara, iako mu je to ustavna obaveza i na konsultacije za mandatara nije pozvao sve predstavnike političkih partija zastupljenih u parlamentu.

Nakon što je Đukanović ignorisao konsultacije sa strankama većine, Demokratski front je pokrenuo i izmene i dopune Zakona o predsedniku, koji je takođe ranije potvrđen u Skupštini.

Prema tom zakonu, Đukanović može da ponovi konsultacije za imenovanje mandatara, ali i bez toga mandatar može biti imenovan u parlamentu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading