zelenski
Foto: EPA/EPA/JIM LO SCALZO

"Ranije smo vam dostavili materijale koji potvrđuju učešće Hantera Bajdena i njegovog fonda Rozmont seneka i drugih struktura pod kontrolom Demokratske stranke u finansiranju glavnih aktera koji pod ugovorom sa Pentagonom realizuju aktivnosti na teritoriji Ukrajine. Bilo je pokazano do koje je mere sin aktuelnog predsednika SAD umešan u finansiranje kompanije Metabiota pod kontrolom američkog Ministarstva odbrane", rekao je on.

Prema njegovim rečima, neki od učesnika zatvorenih projekata i do dan danas ostaju u senci iako su ključne figure ukrajinskog vojno-biološkog programa.

"Među njima su bivši direktor DTRA Kenet Majers, vršilac dužnosti fonda In-Q-Tel, pod kontrolom CIA, Tara O`Tul, bivši šef Centra za kontrolu i sprečavanje bolesti u SAD Tomas Friden, bivši direktor Nacionalnih instituta za zdravstvo Frensis Kolins, nekadašnji vršilac dužnosti izvršnog direktora Memorijalnog instituta Batele Džefri Vodsvort, glavni naučni saradnik i predsednik Odseka za međunarodna istraživanja kompanije Fajzer i mnogi drugi", rekao je Kirilov.

Kako je objasnio oni na ovaj ili onaj način izvlače korist od bioloških projekata Pentagona i povezani su sa Demokratskom strankom SAD čiji lideri nastupaju kao idejne vođe vojno-bioloških istraživanja i tvorci tajnih shema za pranje novca u interesu uskog kruga predstavnika američke elite.

Upravo tim ljudima treba postaviti pitanje, ističe Kirilov, zbog čega se novac američkih poreskih obveznika troši na nezakonita vojno-biološka istraživanja u Ukrajini i drugim državama u čitavom svetu.

Prema slajdovima prikazanim na brifingu, radi se o glavnom naučnom saradniku i predsediku Odseka za međunarodna istraživanja kompanije „Fajzer“ Mihaelu Dolstenu. Pored njega, na listi su i stručnjak za vojnu medicinu Entoni Mekuin (komandant objekta Fort-Detrik u kojem se odvijaju biološka istraživanja u interesu Pentagona i u kojme se nalazi komanda medicinskih projekata i istraživanja američke vojske).

Prema materijalima, Kenet Majers je izradio i realizovao plan formiranja mreže biolaboratorija na teritoriji država bivšeg SSSR.

Tara O`Tul je 2001. godine napravila scenario vežbi "Mračna zima" koje su bile posvećene simulacijama terorističkog napada uz primenu biološkog oružja.

Tomas Friden je učestvovao u istraživanju epidemije ebole u zapadnoj Africi 2014. Godine, a Frensis Kolins je „gušio“ stavove naučnika o veštačkom poreklu kovida.

Korporacija Batel je pružala konsalting usluge Pentagonu u vezi formiranja biolaboratorija na postsovjetskom prostoru. Odsek kompanije u Fort-Detriku učestvovalo je u biološkim istraživanjima u interesu Pentagona.
Mihael Dolsten je odgovoran za ceo ciklus proizvodnje medicinskih preparata, uključujući vakcine protiv virusa korona.

Centar za kontrolu i sprečavanje bolesti je telo pri Ministarstvu zdravlja SAD, kao i Nacionalni instituti za zdravstvo.

Amerika prebacuje istraživanja u druge zemlje

Kirilov je naveo i da Pentagon prebacuje vojno-biološka istraživanja koja nisu dovršena u Ukrajini u države centralne Azije i istočne Evrope.

"Prema informacijama kojima raspolažemo, Pentagon aktivno prebacuje nedovršene projekte iz Ukrajine u države centralne Azije i istočne Evrope. Paralelno sa tim širi se saradnja Ministarstva odbrane SAD sa državama Afrike i azijsko-pacifičkog regiona - Kenijom, Kambodžom, Singapurom i Tajlandom. Za američko Ministarstvo odbrane od posebnog interesa su države na čijoj teritoriji već postoje laboratorije sa visokim stepenom biološke izolacije", naveo je Kirilov.

Bivši saradnik instituta Pentagona potvrdio da su vršena izučavanja patogena u Ukrajini

Bivši saradnik Nacionalnih instituta pešadije SAD Ričard Bošer potvrdio je da su u laboratorijama u Ukrajini vršena izučavanja opasnih patogena. Istraživanja je finansirao Pentagon, naveo je Kirilov.

Prema rečima Kirilova, na 9. Konferenciji država-učesnica Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja (KBTO) Amerikanci su "posebno abnormalno" reagovali na predloge da se u konačni dokument unese da SAD i Ukrajina krše KBTO i da izvode vojno-biološke aktivnosti.

Šef američke delegacije Kenet Vord odbio je da odgovori na optužbe Rusije o kršenju KBTO.

Otkriveni realizatori SAD programa u Ukrajini

Ministarstvo odbrane Rusije dobilo je informacije o ustanovama koje su realizovale američke vojno-biološke programe u Ukrajini, saopštio je Kirilov.

Po njegovim rečima, ruski vojni resor imao je uvid u proširenu verziju izveštaja Uprave za smanjenje pretnji američkog Ministarstva odbrane o aktivnostima u Ukrajini.

"Kako se navodi u dokumentu, realizatori vojno-bioloških programa su Ukrajinski institut za borbu protiv kuge 'Mečnikov', Institut za veterinarsku medicinu, Lavovski istraživački institut za epidemiologiju i higijenu. Izveštaj sadrži podatke o tri izvođača Pentagona, lične podatke trideset zaposlenih u laboratorijama i sedam zvaničnika američkog Ministarstva odbrane", rekao je general.

Prema njegovim rečima, objavljeni dokumenti dopunjuju i potvrđuju informacije dobijene tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading