ROGOZINA POKUŠALI DA UBIJU NA ROĐENDAN! On sumnja na izdaju, ali istina je verovatno drugačija
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Rogozin je sedeo u hotelskom restoranu sa premijerom aneksirane DNR Vitalijem Kotsenkom, koji je takođe ranjen, kao i još nekoliko osoba koje su povređene.

Mediji su javili da je Rogozin tamo slavio rođendan.

- Bio je to radni sastanak, u uskom krugu i u mirnoj atmosferi po povratku iz jedne od naših volonterskih jedinica. Odsedali smo u ovom hotelu poslednjih nekoliko meseci. Oko 19.45 sati bilo je nekoliko pogodaka visoke preciznosti, uključujući i mesto gde smo se direktno nalazili - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Pravi dronove za DNR i LNR

Vladimir Putin je u julu smenio Rogozina sa mesta direktora u Roskosmosu, a na njegovo mesto postavio Jurija Borisova, bivšeg zamenika predsednika vlade. Rogozin je tada izjavio da ide u Donbas, gde je formirao „grupu vojnih savetnika koji se zovu Carski vukovi“, a koji su prema njegovim rečima pravili lake jurišne dronove za DNR i LNR.

Kako je dodao, granatiranje hotela nije bilo slučajno, s obzirom na to da „već osam godina neprijatelj nikada nije granatirao to mesto“. Rogozin smatra da je neko odao da se on s prijateljima tamo nalazi, nakon čega je nekoliko artiljerijskih projektila pogodilo to mesto.

- Istraga će uskoro razjasniti ko nas je napao i odakle su to uradili – rekao je Rogozin, a Istražni komitet Rusije saopštio je da je napad najverovatnije izveden iz samohodne artiljerijske haubice „Cezar“ kalibra 155 mm francuske proizvodnje. Rogozin je dodao da ga je pogodio geler veličine tri sa četiri centimetra i da će mu biti potrebna operacija.

Rogozin je izjavio da veruje da ga je neko odao i ukrajinskoj strani dojavio gde se nalazi. Ipak, sasvim je moguće da je hotel u kojem odseda duže bio osmatran pošto je i sam Rogozin rekao da tamo odseda već nekoliko meseci, te da je ukrajinska strana samo čekala trenutak kada će biti tamo, pa da napadne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading