NEMCI SE OSRAMOTILI PRED SAVEZNICIMA! Ministarka odbrane odmah reagovala zbog blamaže
Foto: Youtube/Printscreen

Nemačka vojska imala je ozbiljne tehničke probleme s „pumom“ za koju se očekivalo da, s obzirom na cenu od 17,14 miliona evra, „radi kao sat“. Ali, tokom vežbi gađanja koje su održane u poslednje dve nedelje, ona je potpuno zakazala.

Kako navodi „Špigl“, svih 18 vozila koja su učestovala u vežbi totalno su ispala iz stroja usled niza kvarova. Dodatni problem pojavio se nakon izjave nemačke ministarke odbrane Kristin Lambreht, koja je priznala da i haubica domaće proizvodnje „tenkovska haubica 2000“ takođe ima velike probleme.

„Frankfurter algemajne“ ističe da je ovo sramota za proizvođače, ministarstvo odbrane, saveznu vladu i čitavu zemlju, kao i da ta sramota izlazi iz nacionalnih okvira pošto je tih 18 vozila, od kojih nijedno nije bilo operativno posle vežbe, deo specijalnog kontingenta koji od 1. januara treba da bude deo NATO snaga za brzo reagovanje.

Nemačka tada preuzima upravljanje tim NATO snagama, a kako sada stoje stvari, ideja da se zaplaši ruski predsednik Vladimir Putin totalno je omanula.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading