ILON MASK OTKRIVA NOVE INFORMACIJE! FBI imao poseban zahtev za "Tviter"
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/Patrick Pleul / POOL

Prema izvodima iz internih komunikacija koji su objavljeni u nedelju, FBI agent Elvis Čen je u julu 2020. rekao je bivšem šefu za bezbednost u Tviteru Joelu Rotu da očekuje pismena pitanja od Radne grupe za strani uticaj, dodajući da je obaveštajna zajednica tražila „pojašnjenja ” iz kompanije.

FBI je zatim poslao listu detaljnih pitanja, tražeći od Tvitera da objasni zašto su, tokom ranijeg brifinga za američke bezbednosne i obaveštajne agencije, „naznačili da nisu primetili mnogo nedavnih aktivnosti zvaničnih propagandnih aktera na svojoj platformi“. Na kraju svog pisma, FBI je priložio reference na nekoliko novinskih članaka o ruskim i kineskim „propagandnim“ kampanjama na društvenim medijima.

Rot je podelio upitnik sa drugim rukovodiocima Tvitera, rekavši da je „iskreno zbunjen zahtevima, koji više liče na nešto što bismo dobili od kongresnog odbora nego od Biroa“, stoji u dokumentima koje je objavio Taibi.

Bivši šef bezbednosti je dodao da se „ne oseća baš prijatno“ kada je FBI zahtevao pismene odgovore o tom pitanju.

Prema objavljenim fajlovima, Rot je napisao da premisa pitanja „deluje pogrešno“, tvrdeći da je obaveštajna zajednica „fundamentalno pogrešno razumela“ stav Tvitera o dezinformacijama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading