POGREBNIK UGLEDAO NEŠTO SUMNJIVO NA TELU POKOJNIKA Čim mu je prišao - skamenio se
Printscreen

Porodici Žozea Ribeira da Silve (62) čak je uručena i smrtovnica. Ovaj onkološki pacijent proglašen je mrtvim u bolnici u gradu Uruakuu, u saveznoj državi Gojas, 29. novembra, prema lokalnim izveštajima, prenosi San.

Uzrok Žozeove smrti je naveden kao komplikacije usled raka usta. Njegova sestra Aparesida rekla je da joj je to rečeno oko 20 sati i da je telo ostavljeno porodici da spremi sahranu. Žoze je potom proveo oko pet sati u vreći dok je premeštan iz bolnice u pogrebno preduzeće udaljeno više od 100 kilometara u opštini Rialma.

Po dolasku tamo oko 1 ujutro 30. novembra, jedan od radnika je zatekao čoveka otvorenih očiju u vreći za telo i primetio da diše, ali otežano.

Pogrebno preduzeće je tada kontaktiralo Hitnu pomoć i Žoze je odveden u obližnju bolnicu gde je i sada hospitalizovan. Njegova porodica je takođe obaveštena o kardinalnoj grešci u bolnici.

– Pozvao me je radnik pogrebnog preduzeća, očajnički tražeći da odem tamo jer mi je brat živ. Neverovatno šta se desilo, moj brat je proveo pet sati u plastičnoj kesi, na hladnom. Bilo je užasno, tako nešto je potpuno neprihvatljivo – kazala je Aperesida za lokalne medije.

Žoze se od početka ove godine leči od raka usne duplje. Kada je proglašen mrtvim, navodno je disao kroz cev za traheotomiju umetnutu kroz prednji deo vrata.

Bolnica je od nakon incidenta saopštila da je lekar koji je potpisao smrtovnicu pacijenta otpušten. U međuvremenu, tehnički direktor bolnice otputovao je u Rialmu da pruži pomoć članovima Žozeove porodice.

Aparesida je podnela prijavu policiji, a istraga je u toku.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading