PRESRETNUT VOJNI KONVOJ SAD Nastao je haos, a onda se i narod uključio! (VIDEO)
Foto: EPA/Foto: EPA

Sirijski vojnici sprečili su konvoj da uđe u grad, dok su meštani kamenicama gađali oklopna vozila. Na kraju je konvoj bio primoran da se povuče. Sukob nije rezultirao žrtvama.

Dva dana kasnije, 18. novembra, još jedan konvoj koalicije predvođene SAD presreli su sirijski vojnici u severnoj oblasti Hasake, ovog puta u blizini grada Damkija. Konvoj, koji se sastojao od pet oklopnih vozila, povukao se sa periferije grada nekoliko minuta pošto su ga vojnici zaustavili.

Sirijski vojnici i pristalice vlade već neko vreme pokušavaju da ograniče kretanje američkih snaga u severoistočnom regionu, posebno u Hasaki.

SAD imaju više stotina pripadnika svojih snaga u severoistočnoj Siriji. Većina ovih trupa je raspoređena u bazama koje se nalaze unutar ključnih gasnih i naftnih polja u Hasaki i Deir ez Zoru. Koalicija je ove godine proširila i ojačala mnoge od ovih baza, signalizirajući nameru da još dugo ostane u regionu.

Vojno prisustvo SAD u severoistočnoj Siriji nije prošlo bez incidenata. U najnovijem raketnom napadu gađane su ključne baze koalicije u Deir ez Zoru.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading