NESTALA JAHTA SANDRE MELJNIČENKO! Ultraluksuzno plovilo poznato po ekstravagantnim detaljima poslednji put viđeno u Dubaiju
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Motorna jahta „A“ u obliku oštrice, vredna 300 miliona dolara, među najpoznatijima na svetu, jedna je od dve megajahte Meljničenkovih. Superluksuzna „SY A“ je na suvom doku u Trstu, od kada su je zaplenile italijanske vlasti, ali sudbina „A“ nije poznata,

„A“, plovilo koje se nekada zvalo „Sigma“ i „SF99“, koju je 2008. izgradila kompanija „Blom + Vos“, bila je jedna od onih čiji su vlasnici ruski oligarsi, a koje su zapadne vlasti pokušavale pošto-poto da zaplene.

Poslednja poznata destinacija bila joj je Ras al Kaimah u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde je stigla sa Maldiva. Tamo je preregistrovana i na nju je stavljena ruska zastava. Viđena je i kraj obale Dubaija, preciznije kod veštačkog arhipelaga poznatog kao Svetska ostrva.

Automatski sistem za identifikaciju koji moraju da poseduju sva velika plovila, na „A” je isključen odavno i nije poznato gde se nalazi.

Motorna jahta „A” napravljena je po specifičnim zahtevima Andreja Meljničenka, koji je posle megajahte „SY A” želeo „manji porodični brod”.

Što se porodične skromnosti tiče, „A” je dugačka 119 metara, ima 35 članova posade i može da primi 14 gostiju u superluksuznim kabinama.

Enterijer se sastoji od skupocenog kamenja i retkih koža, kristala i zlata, a poseduje i tajne sobe i čitav paket najmodernije tehnologije, čak i neprobojna stakla za „ne daj bože“.

Jahta ima maksimalnu brzinu od 43 kilometra na sat i domet od 10.000 kilometara s punim rezervoarima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading