AMERIČKI SENATOR U KAMPANJI PROZVAO KURTIJA: "Misli da Priština ima bezrezervnu podršku SAD, ali nije tako"
EPA/ GEORGI LICOVSKI

Na osnovu do sad izbrojanih glasova na izborima za američki Kongres, republikanci su u blagoj prednosti u odnosu na demokrate, dok u trci za Senat vode sa osvojenih 49 naspram 48 mesta, a jedan od onih koji su obezbedili mesto u Senatu jeste i Ron Džonson koji je trijumfovao u državi Viskonsin.

Pobedu su mu pre svega doneli "srpski glasovi", odnosno činjenica da je 22.000 Amerikanaca srpskog porekla u dva ključna okruga u Viskonsinu glasalo za Džonsona.

Ne treba zaboraviti da se senator tokom kampanje dotakao i aktuelne situacije na Kosovu, pa je tako na jednom predizbornom skupu naveo.

 - Kurti operiše pod pretpostavkom da Albanci na Kosovu imaju bezrezervnu podršku Amerike, i da Amerika ne voli Srbe, što njemu dozvoljava da radi šta god hoće, ali to nije tako, rekao je senator Džonson.

SAVEZNICI ZABRINUTI Bajden nije učinio dovoljno?

Džonson je dobio 1,334,680 glasova (50,5 odsto), a njegov protivkandidat iz redova Demokrata Mandela Barns 1,307,283 (49,5 odsto).

 

 

Senator Džonson je bio prisutan prilikom potpisivanja Vašingtonskog sporazuma.

Kada je Kongres u pitanju, i kongresmenka Klaudija Teni, kopresedavajuća srpskog kokusa, potvrdila je svoje mesto u Donjem domu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading