UKRAJINA JE TEK ZAGREVANJE "Ono veliko tek dolazi"
Foto: Shutterstock/TheDigitalArtist_Pixabay

On je upozorio da Kina razvija nuklearno oružje brže od SAD i dodao: "Ono veliko tek dolazi“. Admiral Čarls A. Ričard iz američke strateške komande izdao je otvoreno upozorenje, rekavši da kineska nuklearna pretnja predstavlja "ne tako dalek problem", navodi Dejli mejl.

"Dok ocenjujem naš nivo odvraćanja od Kine, brod polako tone. Polako tone, ali tone", istakao je on i naveo da vojska sporo reaguje. On je dodao da zemlja treba da vrati dinamiku i duh moći iz 50-ih i 60-ih godina. "Ova ukrajinska kriza u kojoj se trenutno nalazimo samo je zagrevanje. Ono veliko tek dolazi i neće proći mnogo vremena pre nego što budemo testirani na načine na koje nismo bili testirani dugo vremena", rekao je Ričard.

UKRAJINA JE TEK ZAGREVANJE

Foto: Youtube/Printscreen

 

On je opisao Pentagon kao "odgovornog za globalnu komandu i kontrolu američkih strateških snaga radi postizanja kritičnih ciljeva nacionalne bezbednosti". Kao takav, njegov posao je da daje preporuke predsedniku i ministru odbrane o vojnim sposobnostima potrebnim da bi SAD bile bezbedne i ispunile svoje strateške ciljeve. Ričard je rekao da je trenutno razmišljanje zastarelo, a nuklearno "zveckanje" ruskog predsednika Vladimira Putina pokazalo je da je vreme za hitnu ponovnu procenu.

"Moramo da napravimo neke brze, suštinske promene u načinu pristupa odbrani ovog naroda", tvrdi on.

On je rekao da američki rivali poput Kine prave dramatične korake u vojnim inovacijama koje predstavljaju pretnju za SAD. Kao svetlu tačku ukazao je na američke podmorničke sposobnosti, sa američkom podmorničkom flotom. Takođe je primetio da je pre 60 godina američka vojska bila agilnija, snalažljivija i inovativnija.

"Nekada smo znali da se krećemo brzo, ali smo izgubili veštinu toga", utvrdio je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading