NAPETA IZBORNA TRKA U BRAZILU Istraživanja daju prednost Da Silvi, dok prvi rezultati pokazuju da Bolsonaro vodi
Foto: EPA/Andre Coelho

Građani Brazila danas su u drugom krugu predsedničkih izbora birali između aktuelnog i bivšeg predsednika Žaira Bolsonara i Luisa Inasija Lule da Silve.

Birališta su zatvorena, a na malom uzorku od osam odsto prebrojanih glasova, Bolsonaro vodi sa 52,39 odsto, dok je Da Silva osvojio 47,61 odsto.

Najnovija istraživanja javnog mnjenja pokazuju da će trka biti neizvesna, pošto Lula ima podršku 51,1 odsto birača, a Bolsonaro 48,9 odsto.

Većina anketa pokazuje da je Da Silva u blagoj prednosti da dobije treći mandat, što bi označilo njegov povratak u politiku nakon što je bio u zatvoru zbog optužbi za korupciju, koje su odbačene.

U prvom krugu izbora, koji je održan 2. oktobra, da Silva je dobio 48,4 odsto glasova, a Bolsonaro 43,2 odsto.

Bolsonaro je kampanju završio u saveznoj državi Minas Žerais, gđe je predvodio skup motociklista, svojih pristalica, prenosi Rojters.

Da Silva, zajedno sa više hiljada svojih pristalica, prošetao je jednom od glavnih avenija u Sao Paulu, nakon što je stranim novinarima rekao da njegov rival nije sposoban da vlada.

Bolsonaro, bivši vojni kapetan, izabran je za predsednika Brazila 2018. godine, a Da Silva 2002. godine, dok je drugi mandat osvojio 2006.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading