OBRUŠILA SE SVOM SILOM Zaharova udarila na specijalnu predstavnicu UN
Foto: Alo! Ilustracija A.V.

Tvrdnje specijalnog predstavnika UN za seksualno nasilje, Pramile Paten, prevazilaze domet razuma, izjavila je portparolka spoljnih poslova RF Marija Zaharova.

Ranije je Paten optužila Rusiju da koristi "namernu" "strategiju" silovanja kao deo svoje vojne kampanje u Ukrajini.

"Ne mogu se na ozbiljan način ni komentarisati reči Pramile Paten", rekla je Zaharova i dodala da su zaključci zvaničnika UN zasnovani na podacima koje je teško proveriti.

 

 

"Opet, ono što vidimo je klasična priča, koja je ovog puta dostigla nivo uvrnute mašte", rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, zvaničnica UN je svoje zaključke donela na osnovu fragmentarnih podataka koje je dala Nezavisna međunarodna istražna komisija za Ukrajinu – grupa koja je nastala u proleće 2022. godine na osnovu rezolucije Saveta UN za ljudska prava.

Reakciju Marije Zaharove izazvao je intervju koji je Paten dala AFP-u ove nedelje, u kojem je tvrdila da je seksualno nasilje "namerna taktika" i "vojna strategija" Rusije, koja ima za cilj dehumanizaciju njenih "žrtva".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Djordje

12.12.2022 19:33

To je ista prica kao iz bosne?! Setite se kako je Kristijana Amanpur tad gllavni mikrofon CNN-a trvdila da su srpski vojnici i trideset hiljada albanki? Zar se niko ne seca toga?! Ona je isto tako dobila informaciju gde ce gadjati musllimsni pa se kao slucajno zatekla na sarajevskoj pijaci samo par trenutaka posle pokolja?! To su zlotvori a ne ljudi!