JEZIVE SLIKE MASAKRA SA STADIONA U INDONEZIJI POTRESLE SVET Raste broj mrtvih, navijači uleteli na teren i napali policiju (FOTO/VIDEO)
EPA


Neredi su se desili između navijača Areme i lokalne policije nakon poraza kod kuće rezultatom 2:3 u derbiju Istočne Jave (jedan od najvećih indonežanskih derbija) protiv Persebaje.

Stampedo navijača, neredi, suzavac i prebijanje uzrokovali su smrt, teške povrede prisutnih na meču, a veliki broj je i dalje u kritičnom stanju. Lokalne vlasti su upotrebile suzavac, protivno smernicama FIFA.

Posle poraza na svom terenu rezultatom 2:3, nastao je haos kada su navijači Areme upali na teren. 

Policija je morala da evakuiše igrače i zvaničnike Persebaje kako bi stigli ​​u Surabaju. Pojavili su se video snimci navijača koji bacaju kamenje na oklopna vozila u kojima su navedeni igrači i zvaničnici.

 

Ovakav razvoj događaja potpuno je razbesneo ljude u Malangu koji su odmah izašli na ulice kako bi iskazali svoj protest. Prema nekim izveštajima sa lica mesta, situacija je eskalirala u momentu kada su demonstranti, među kojima je bilo i navijača Areme, kamenicama zasuli policiju.

Na licu mesta ima vatre, a situacija je i dalje napeta. 

Operatori lige suspendovali su takmičenje na nedelju dana, dok će PSSI (Indonezijski fudbalski savez) započeti punu istragu u vezi sa ovim tragičnim slučajem.

 

 

Na snimcima se mogu videti navijači u crvenom iplavom kako ulaze u sukob sa policijom na stadionu. 

Pripadnici snaga koji su bili zaduženi za utakmicu obučeni su za razbijanje nereda i demonstracija. Mogu se videti i vreće sa leševima, velika količina dima. 

Stadion Kandžuharan, na kojem je odigrana utakmica, prima oko 42.500 ljudi za potrebe fudbalskih mečeva.

 

 

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading