"GOSPODINE PUTINU DOBRO ME SLUŠAJ" Bajden uperio prstom u kameru i obratio se ruskom lideru
Printscreen

Američki predsednik Džo Bajden rekao je u petak da se Sjedinjene Države i njihovi saveznici neće "zastrašiti" od ruskog predsednika Vladimira Putina, obećavši da će NATO braniti "svaki centimetar" svoje teritorije.

"Amerika i njezini saveznici neće se zastrašiti", a Vladimir Putin "nas neće prestrašiti", rekao je u govoru u Beloj kući.

Džo Bajden se zatim direktno obratio ruskom predsedniku i uperivši prst u kameru upozorio ga da ne napada NATO teritoriju.

"Amerika i njeni saveznici su potpuno spremni da brane svaki centimetar NATO-ove teritorije. Gospodine Putin, dobro čujte šta vam kažem: svaki centimetar", rekao je Bajden.

Foto: Sajt predsednika Rusije

 

Američki predsednik se obratio nedugo pošto je Putin službeno proglasio aneksiju četiri ukrajinske oblasti i na svečanom koncertu na Crvenom trgu u Moskvi obećao da će Rusija pobediti u sukobu s Ukrajinom. Ruski predsednik i drugi čelnici zemlje zapretili su više puta da će upotrebiti nuklearno oružje kako bi obranili anektirana područja.

Bajden je spomenuo 12 milijardi nove pomoći Ukrajini koju je izglasao američki Kongres, predsednik je najavio da će "nastaviti da šalje vojnu opremu" toj zemlji "kako bi mogla da brani".

Ujedno je najavio da će poslati podmorsku opremu na mesto eksplozije gasovoda Severni tok 1 i 2 "kako bi se utvrdilo što se tačno dogodilo" ocenivši to "namernom sabotažom".

"Sarađivaćemo s našim saveznicima kako bismo to potpuno rasvetlili", rekao je Bajden. "Već sam počeo da pomažem našim saveznicima u povećanju zaštite te važne infrastrukture", dodao je.

Pratite nas i na Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading