"SAMO NEK SE NE MEŠAJU" Rjabkov poručuje: Otvorena konfrontacija sa SAD i NATO nije u interesu Moskve
EPA/THOMAS PETER

- Otvorena konfrontacija sa SAD i NATO, prepuna direktnih vojnih sukoba, nije u našem interesu. Nadamo se da i u Bajdenovoj administraciji shvataju opasnost od nekontrolisane eskalacije konflikta u Ukrajini, s obzirom na izjave tamošnjih zvaničnika da se u Ukrajinu ne šalju američki vojnici, rekao je Rjabkov.

Ruski diplomata je naglasio da Moskva nikome ne preti nuklearnim naoružanjem već upozorava na rizik od mešanja Zapada u specijalnu operaciju ruske vojske u Ukrajini.

Sjedinjene Američke Države nisu sposobne za pregovore i direktno guraju Kijev da prebaci vojne akcije na teritoriju Rusije i koristi nuklearno oružje kao sredstvo za ucenu“, naglasio je on.

- Amerika u principu nije sposobna za pregovore i zajedno sa Londonom i nizom drugih prestonica država članica NATO direktno gura Kijev da prebaci vojne akcije na našu teritoriju, spremajući se da se bori do poslednjeg Ukrajinca, kako bi nanela Rusiji, kako kažu ‘strateški poraz’. Tu je i ucena nuklearnim naoružanjem, dodao je Rjabkov na konferenciji koja je posvećena obeležavanju 60. godišnjice Karipske krize.

On je naveo i da su odnosi SAD i Rusije gotovo svedeni na nulu i mogu se uporediti sa odnosima koji su bili tokom Hladnog rata.

Moskva reaguje i nastaviće da adekvatno reaguje na akcije SAD, između ostalog i merama koje imaju asimetričan karakter, naglasio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije.

Rjabkov je zaključio da Rusija u kontaktu sa SAD podseća na principe mirne koegzistencije, ali nailazi na zid nerazumevanja.

 

 

Pratite nas i na Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading