DA LI JE NA POMOLU NUKLEARNI SUKOB? Stručnjak za Alo! otkriva šta se krije iza Putinovog govora
Foto: Ilustracija

Stručni analitičar Vlade Radulović za Alo! dao je stručnu ocenu današnjeg obraćanja Vladimira Putina, kakve odluke se očekuju, ali i posledice po celokupno čovečanstvo.

DA LI JE NA POMOLU NUKLEARNI SUKOB? Stručnjak za Alo! otkriva šta se krije iza Putinovog govora

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Radulović smatra da je današnje obraćanje predsednika Putina samo potvrdilo da ni na vidiku nema prostora za okončanje Rata u Ukrajini.

- Naprotiv, lično mi se čini da ulazimo u fazu dalje eskalacije sukoba koji može imati širokosežne posledice ne samo za dve zemlje već i za čitavu Evropu - ističe Radulović.

 - U prilog tome govore i dve stavke iznete u jutrošnjem govoru, a to je delimična mobilizacija i argument nuklearnog naoružanja. Dakle nema dileme da je Rusija pretrpela velike gubitke u ljudstvu za ovih šest i po meseci i da ima problema sa realizacijom svojih ranije postavljenih ciljeva. - dodaje vojni analitičar za Alo!.

Stručnjak ističe i da "Na kraju krajeva, o tome sve češće govore i pojedini krugovi u Moskvi, neretko kritikujući i samog ministra odbrane".

Naš sagovornik smatra da je odluka o delimičnoj mobilizaciji sasvim očekivan potez, s obzirom da dosadašnji način popunjavanj jedinica (mahom prijemom dobrovoljaca iz Rusije i prostora bivšeg SSSR) jednostavno više nije dovoljan.

Odluka o delimičnoj mobilizaciji predstavlja poslednji potez pre proglašenja totalne mobilizacije i sveopšteg rata, ocenjuje Radulović.

MOGUĆNOST NUKLEARNOG SUKOBA

- Sa druge strane sama najava referenduma za pripajanje četiri ukrajinske oblasti Ruskoj Federaciji, predstavlja samo korak bliže nuklearnom sukobu jer scenario u kome bi pomenute oblasti postale sastavni deo Rusije, značio bi sukob na teritoriji Ruske Federacije i potencijalnu ugroženost njenog opstanka - saopštio je Radulović

- A kada su takve okolnosti u pitanju, ruska vojna doktrina je jasna - može se pribeći upotrebi nuklearnog naoružanja - ističe stručni analitičar.

Analitičar naglašava da nije suština u tome da li Rusija može da upotrebi nuklearni potencijal protiv Zapada, već kako će svet izgledati nakon toga.

- Ako neko misli da će na zapadu svi sedeti bespomoćni, skrštenih ruku, onda se taj grdno vara - smatra Radulović

Srtučni analitičar upozorova! - Ako poleti samo jedna nuklearna raketa iz Rusije, to će ujedno značiti i suštinski kraj sveta kakav danas poznajemo, jer ćemo svi zajedno imati na hiljade nuklearnih bojevih glava u vazduhu upućenih ka zadatom cilju.

Radulović je i istakao nadu da do toga neće doći,ali i bojazan da nakon 24. februara i pokrenute ruske agresije, više ništa ne može da se isključi.

Pratite nas i na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading