SVE SE MENJA Putinov govor je početak nove Rusije (VIDEO)
Foto: Alo ilustracija

Politikolog Vladimir Karasev smatra da je govor šefa ruske države apsolutno blagovremen i dovoljno težak. Nije ni čudo što su zapadne sile i protivnici Ruske Federacije bili zabrinuti. A posle govora predsednika analiziraće njegov govor, kako kažu, po frazama, po rečima.

U sudbini same Rusije, odluke koje je izneo njen lider takođe će igrati veoma važnu ulogu i pokrenuće novi krug istorije.

- Ovaj govor predsednika je, u stvari, početak nove Rusije. I svi moramo da se okupimo oko našeg vrhovnog komandanta, oko naše vojske, da budemo jedinstven tim, jedinstvena celina, jedinstvena država, jedna pesnica i sigurno ćemo pobediti. Pobeda će biti naša, sigurno ćemo se nositi sa svim izazovima sa kojima se naša zemlja sada suočava. Veoma mi se dopao govor našeg predsednika, nadam se da će neke usijane glave sada dobro razmisliti pre nego što preduzmu konkretne antiruske korake - zaključio je politikolog za FAN.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin danas se obratio naciji, a on je tom prilikom objavio i delimičnu mobilizaciju.

- Mere mobilizacije počeće danas. Regrutaciji će biti podvrgnuti samo građani iz rezervnog sastava, pre svega oni sa iskustvom. Parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za izvođenje delimične mobilizacije - rekao je Putin.

Putin je poručio da nije blef kada kaže da će Rusiju braniti svim raspoloživim sredstvima

– Kada pričaju o nuklearnom naoružanju, ti koji pričaju to neka znaju da naša zemlja ima više naoružanja modernijeg od NATO zapada. Kada se priča o odbrani naše teritorije, spremni smo da štitimo ljude svim raspoloživim naoružanjem. Ne, ja ne blefiram. Nemojte nas ucenjivati nuklearnim oružjem – upozorio je ruski predsednik.

On je potom uverio građane Rusije da je svaki deo federacije bezbedan.

– Naši građani neka budu sigurni da je svaki pedalj naše majke domovine siguran i obezbeđen. Parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za izvođenje delimične mobilizacije. Glavni ciljevi operacije ostaju nepromenjeni: LNR je u potpunosti oslobođena, a DNR delimično – kaže Putin.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vera

21.09.2022 12:00

Zapad je sve uradio da započne III SV.rat. Misle čelnici Zapada da će ih bunkeri i podzemni gradovi spasiti?

nm

21.09.2022 12:06

Znaciii pocelo je....Na korak smo do 3 svetskog rata...