SPOLJNI UTICAJ JE NEDOPUSTIV Si i Putin jednoglasni po pitanju Tajvana
EPA/Andre Coelho

Nijedna zemlja na svetu nema pravo da sudi o pitanju Tajvana, Kina neće tolerisati strano mešanje, rekao je kineski predsednik Si Đinping na samitu Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).

- Kina se snažno protivi separatističkim snagama koje zagovaraju "nezavisnost Tajvana" i spoljno mešanje. Nijedna zemlja nema pravo da bude sudija po pitanju Tajvana - citira ga TASS pozivajući se na CTC.

Ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa kineskim predsednikom Si Đinpingom osudio je "američke provokacije oko Tajvana".

Spoljnopolitički tandem Moskve i Pekinga igra ključnu ulogu u obezbeđivanju globalne i regionalne stabilnosti, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, navodi se u transkriptu objavljenom na sajtu Kremlja.

- Rusko-kineska međudržavna saradnja može se smatrati uzorom. Spoljnopolitički tandem Moskve i Pekinga igra ključnu ulogu u obezbeđivanju globalne i regionalne stabilnosti. Zajednički se zalažemo za formiranje pravednog, demokratskog i multipolarnog svetskog poretka zasnovanog na međunarodnom pravu i centralnoj ulozi UN, a ne na nekim pravilima koja je neko smislio i pokušava da nametne drugima, a da nije ni objasnio šta je to - rekao je Putin.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading