PUTIN ŠOKIRAO NA AERODROMU Niko nije smeo da mu priđe, telohranitelji u pripravnosti! (VIDEO)
Printscreen

Kineski predsednik Si Đinping i ruski predsednik Vladimir Putin trebalo bi da se lično sastanu danas, prvi put od ruske invazije na Ukrajinu, na samitu Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Samarkandu u Uzbekistanu.

Ruski zvaničnici su saopštili da će sastanak, koji će biti održan na marginama samita, biti iskorišćen za detaljno razmatranje rata u Ukrajini. Kina je izrazila podršku Putinu u sukobu i okrivila SAD i NATO. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, iranski predsednik Ebrahim Raisi i indijski premijer Narendra Modi prisustvovaće događaju, prvom susretu lidera ŠOS-a licem u lice od 2019. godine. Očekuje se nekoliko bilateralnih susreta i ulazak Irana u evroazijski politički, trgovinski i bezbednosni blok.

Ruski predsednik bi u petak trebalo da se sastane sa liderima Azerbejdžana, Indije i Turske, navodi se u saopštenju. U međuvremenu, ruski predsednik je sleteo avionom u Samarkand, a snimak njegovog dolaska je podeljen na Tviteru. Odmah je upalo u oči da se Putin drži podalje od svih i ni sa kim se ne rukuje, što neki pripisuju njegovom strahu od zaraze. Takođe se videlo i da je predsednikovo obezbeđenje bilo u pripravnosti da reaguje u slučaju da ipak neko poželi da se rukuje sa Putinom.

O tome koliko Putin vodi računa da se ne zarazi govori i to da se još 2020. pisalo da je ruski predsednik u eri pandemije virusa korona živeo u predsedničkoj rezidenciji u predgrađu Moskve - Novo-Ogarjovo.

"Putin trenutno živi u Novo-Ogarjovo, gde je i živeo i pre pandemije", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u filmu "Opasni virus. Godina prva" koji je emitovan na televiziji "Rusija 1", komentarišući glasine da predsednik "živi u nekom bunkeru odakle izdaje naređenja".

"On tamo (u Novo-Ogarjovo) i živi i tamo često radi. Otud dolazi u Kremlj, otud, ne tako često, kako bi želeo, leti u posete. Tehnološka rešenja mu daju efekat prisustva u mestima gde mu je potrebno", naglasio je Peskov.

Što se tiče testiranja na virus korona, on to radi onoliko koliko je potrebno za osiguranje bezbednosti, dodao je portparol predsednika.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading