OVAKO JE POKOJNA ELIZABETA "BOCNULA" PUTINA Nije mogla da odoli, a da mu sve ne saspe!
Foto: Printscreen RT

- Кraljica je s pravom uživala ljubav i poštovanje svojih podanika, kao i autoritet na svetskoj sceni. Želim vam hrabrost i otpornost pred ovim teškim, nenadoknadivim gubitkom. Mogu li da vas zamolim da članovima kraljevske porodice i celom narodu Velike Britanije prenesete moje iskreno saučešće i podršku - napisao je Putin u poruci Čarlsu III, novom britanskom kralju.

A istorija britansko-ruskih susreta između vladara je izuzetno zanimljiva. Кraljica je bila prvi britanski monarh u istoriji koji je posetio Rusiju, kada ju je 1994. godine ugostio predsednik Boris Jeljcin.

Sadašnji ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa kraljicom tokom državne posete Britaniji 2003. godine. Tada je zakasnio 14 minuta. Kraljica Elizabeta II tokom tog sastanka odbacila je kraljevski protokol po kome je trebalo da bude neutralna u političkim poslovima i dala zanimljiv komentar Putinu.

 

 

Кraljica, koja je imala reputaciju da je u svakom slučaju ostala nepristrasna, podsmehnula se reakciji jednog od pasa na ruskog predsednika.

Bivši ministar unutrašnjih poslova Dejvid Blanket podsetio je na retki incident.

- Jedini put kada sam sreo Vladimira Putina bilo je 2003. tokom zvanične posete i moj pas je u to vreme veoma glasno lajao. Tada sam se izvinio kraljici jer je bila domaćin. Rekao sam joj: 'Izvinite vaše veličanstvo za lajanje psa". A ona je odgovorila: 'Psi imaju zanimljive instinkte, zar ne?' i tako je bocnula Putina - dodao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading