NAPAD USRED MOSKVE Totalni haos u ruskoj prestonici, aktivirani alarmi (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Kompanija "Jandeks" u Moskvi bila je meta hakerskog napada koji je napravio haos u ruskoj prestonici.

Hakeri su u četvrtak napali rusku taksi aplikaciju, šaljući stotine vozača na istu moskovsku adresu, što je izazvalo velike saobraćajne gužve u centru grada.

"Jandeks Taksi", ruska aplikacija slična Uberu koja omogućava korisnicima da naruče taksi do svoje lokacije je bila meta, kompanija je potvrdila incident u saopštenju.

“Ujutro 1. septembra, desilo je da je kompanija Jandeks bila žrtva sabotaže kada je nekoliko desetina vozača primilo masovne pozive za region Fili“, navodi se u saopštenju kompanije za Forbes.ru.

Kao rezultat hakovanja, taksiji su preplavili moskovski Kutuzovski prospekt – glavni put koji vodi od istoka ka zapadu i vodi u centar ruske prestonice. Sa svojih osam do deset traka, Kutuzovski prospekt je retko zakrčen. Međutim, zbog lažnih naloga za preuzimanje vozači su u saobraćaju proveli oko 40 minuta.

 

 

Kompanija je saopštila da je njeno bezbednosno odeljenje “odmah zaustavilo pokušaje veštačkog” naručivanja taksija. Međutim, to nije bilo dovoljno da zaustavi zastoj.

“Vozači su i dalje proveli oko 40 minuta u saobraćajnoj gužvi zbog lažnih naloga. Pitanje obeštećenja biće rešeno u bliskoj budućnosti“, saopštili su iz kompanije.

Snimak iz Moskve pokazao je zastoj. Na snimku iz unutrašnjosti jednog od taksija se vide desetine žutih automobila koji se jedva kreću – svi pokazuju u istom pravcu.

Osoba koja je snimala video je tada pokazala ekran svog telefona, na kojem je bila prikazana adresa na Kutuzovskom prospektu. Niko nije preuzeo odgovornost za hakovanje kompanije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading