MEDVEDEV SE OGLASIO O VELIKOM UJEDINJENJU: DNR i LNR ulaze u sastav Rusije?
Foto: AP Yulia Zyryanova

Prema njegovim rečima, inicijativu u tom pravcu treba da preduzmu i same republičke vlasti. Istovremeno, Rusija pozdravlja mogućnost ujedinjenja sa DNR i LNR.

Medvedev je takođe za francuski televizijski kanal LCI rekao da Sjedinjene Američke Države i članice NATO-a su sada suštinski uvučene u konflikt u Ukrajini, one vode takozvani proksi rat protiv Rusije i raspiruju sukob u Ukrajini isporukom oružja.

Rat u Ukrajini, 184. dan, najnovije vesti - Alo.rs

- Sjedinjene Američke Države i članice Severnoatlantske alijanse su, u suštini, sada uključene u taj konflikt. I, kako se kaže kada se koriste anglosaksonske formulacije, Sjedinjene Američke Države, zapadin svet, NATO, nažalost, delimično i Francuska, vode takozvani proxy war (proksi rat) protiv Ruske Federacije, koja se ogleda u tome što te države ne doprinose prekidu sukob, nego naprotiv, na svaki mogući način ga raspiruju isporučujući najraznovarsnije ofanzivne vidove naoružanja, počev od streljačkog oružja, sve do višecevnih raketnih bacača tipa opštepoznatog sistema 'hajmars' - rekao je Medvedev.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading