PREDAJ SE, UBIĆE TE TVOJI! Poruka iz Rusije za Ukrajinku osumnjičenu za ubistvo Darje Dugine
screenshoot/FSB

- Jedina šansa za Nataliju Vovk da ostane živa je da odmah otrči u rusku ambasadu u Estoniji i zatraži azil. Onda je čeka suđenje i može da sačuva život“, napisao je Rogov na svom Telegram kanalu, dodavši da će je se, ako to ne uradi, kao opasnog svedoka otarasiti „njeno rukovodstvo iz SBU ili njihovi anglosaksonski gospodari“.

Juče je u Moskvi održana komemoracija Duginovoj, a njen otac obratio se okupljenima i rekao da je njegova ćerka „umrla za narod, za Rusiju“.

PREDAJ SE, UBIĆE TE TVOJI! Poruka iz Rusije za Ukrajinku osumnjičenu za ubistvo Darje Dugine

Printscreen

 

- Ogromna cena koju moramo da platimo može se opravdati samo najvišim dostignućem, našom pobedom. Živela je u ime pobede, a umrla je zarad pobede. Naša ruska pobeda, naša istina, naša pravoslavna vera, naša država - rekao je Dugin o svojoj ćerki, kojoj je ruski predsednik Vladimir Putin posthumno dodelio Orden za hrabrost.

Oglasio se i otac osumnjičene Natalije Vovk, koji je rekao da mu se ćerka javila.

- Pitao sam je kako je, a ona je rekla: „Sve je u redu, sve je u redu”. Rekla je da je u Litvaniji - rekao je otac osumnjičene, dodavši da nije ni znao da mu je ćerka bila u Rusiji. On je potvrdio da je Natalija Vovk služila u Oružanim snagama Ukrajine, ali da nije bila u puku Azov, te da se iz vojske povukla iz zdravstvenih razloga, kao i da nije učestvovala u takozvanim antiterorističkim operacijama u Donbasu.

Kijev je, inače, oštro odbacio bilo kakvu povezanost sa smrću Darje Dugine, koja je nastradala kada je vozilo u kojem je putovala eksplodiralo u moskovskoj regiji pre tri dana, kod sela Boljšije Vjazemi. Pretpostavlja se da je meta bio njen otac koji je trebalo da bude u tom automobilu, ali su njih dvoje u poslednjem trenutku zamenili vozila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading