RUSIJA INTENZIVNO JAČA INTERESOVANJE ZA OVAJ DEO PLANETE Putin poslao snažnu poruku okupljenima na forumu gde se određuje budućnost ove regije
Foto: AP/Kirill Kallinikov

- Znam da ste već učinili mnogo da eliminišete ekološku štetu i pomogli da se dovedu u red velike teritorije u Kareliji, Murmanskoj i Arhangelskoj oblasti, u Čukotki, u Jamalo-Nenetskom autonomnom okrugu i Krasnojarskoj oblasti i privukli istomišljenike u svoje redove. Uveren sam da ćete tokom foruma moći da razgovarate o širokom spektru tema za očuvanje prirode, razmenjujete iskustva i znanja, odredite ciljeve za budućnost. Hvala vam za učešće u životu naše zemlje - saopštio je ruski predsednik.

 

 

Ključni događaj će biti plenarna sednica u vidu pitanja i odgovora volontera, a jedna od glavnih tema će biti razvoj Arktika, na kojoj će biti predložene ideje i rešenja aktuelnih pitanja, izjavio je ministar Rusije za razvoj Dalekog Istoka i Arktika Aleksej Čekunkov.

 

 

Forum "Arktik-led se pokrenuo" je uključen u plan ruskog predsedavanja u Arktičkom savetu 2021-2023. godine, čiji je operator Fond Roskongres.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading