UBIJEN MIGRANT USRED BELOG DANA Zločin snimljen, niko nije zaustavio ubicu ni pomogao (VIDEO)
EPA/TINO ROMANO

U gradu Čivitanova Marke u središnjem delu Italije jedan muškarac je usred bela dana ubio imigranta iz Nigerije. Jedan prolaznik je snimio šta se dešava, ali niko od prisutnih nije intervenisao kako bi sprečio zločin.

Tridesetdvogodišnji Italijan uhapšen je zbog sumnje da je ubio imigranta iz Nigerije u centru grada Čivitanova Marke.

Zločin su snimile nadzorne kamere, ali i prolaznik, koji nije intervenisao. Snimak se proširio društvenim mrežama i šokirao je italijansku javnost.

Na njemu se vidi kako jedan muškarac najpre svojom štakom udara migranta, da bi se, kada je on pao, popeo na njega i udarao mu glavom o zemlju, vređajući ga. Prolaznici su vikali "Stani, ubićeš ga", "Zovite policiju", ali ga niko nije zaustavio. Nakon počinjenog zločina, ubica je uzeo štaku i otišao, sa žrtvinim telefonom.

Ubijeni 39-godišnji muškarac je identifikovan kao Alika Ogorčukvu, otac osmogodišnjeg deteta. On je ispred prodavnice u centru grada prodavao maramice i druge sitnice, bio je poznat ljudima u tom kraju. Njegovo prisustvo moglo se opisati kao mirno, ponekad možda uporno, ali nedovoljno da se zamisli takav epilog, pišu italijanski mediji.

Advokat Frančesko Mantela, koji je u prošlosti asistirao Nigerijcu, a sada će zastupati njegovu udovicu, prokomentarisao je snimak. "To je strašno. Niko ne interveniše da mu pomogne, da zaustavi taj ubilački bes", naveo je advokat.

Stotine pripadnika nigerijske zajednice u subotu je protestovalo ulicama Čivitanova Marke, tražeći pravdu. Zločin su osudili i političari.

"Ovo je daleko od normalnosti našeg grada, za koji se oduvek znalo da je gostoljubiv i miran", rekao je gradonačelnik.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Dražen

31.07.2022 18:40

To su te evropske vrednosti, ubij lošijeg od sebe, a mi snimamo i stavljamo na društvene mreže da bi imali što više pregleda. Jel vam treba takva EU?.

Ovo moje

31.07.2022 18:54

Bilo bi mi čudno da je neko odreagovao kao čovek. Sećam se kad je tip sa 40 uboda nožem izmasakrirao ženu ispred solarijuma u Sanremu a da niko od onih nabildovanih, istetoviranih, ćelavih i prekvarcovanih tipova kojih je u tom trenutku, u tom istom solarijumu bilo više nego dovoljno, nije iskočio makar sa nekom stolicom u rukama i prebio ludaka...a imali su vremena..40 uboda traje..ali, izgleda da što su veći mišići, to su manja m..a. Generalno, Italijani su samo bučni, i tu je kraj. Mene bi bilo sramota od sebe same da posmatram takvu scenu i da ništa ne preduzmem, a znam da mogu.