POSLE PAKLENIH TEMPERATURA Velika Britanija mora da štedi vodu
Epa

Za sada nema planova za ograničavanje korišćenja vode, ali regulatori i kompanije za vodosnabdevanje rade na upravljanju nivoima vode, uključujući funkcionisanje šema prenosa vode kako bi se omogućilo veštačko održavanje reka, saopštila je Agencija za životnu sredinu.

Poljoprivrednicima u oblastima koje se suočavaju sa produženim suvim vremenom biće pružena veća pomoć, a kompanije za vodosnabdevanje će izraditi planove za potencijalne suše, dodala je agencija u saopštenju nakon sastanka Nacionalne grupe za sušu, koju čine zvaničnici, predstavnici industrije i grupa za zaštitu životne sredine.

DODELJUJE SE ZA LIDERSTVO Džonson Zelenskom uručio nagradu Ser Vinston Čerčil

Temperature u Britaniji su prošle nedelje dostigle 40 stepeni Celzijusovih po prvi put, što je izazvalo požare koji su uništili imanja u Londonu i zapalili suve travnjake dok se toplotni talas širiom Evropom.

Nigde u Engleskoj trenutno nije suša, a vodovodne kompanije održavaju dobre rezervoare za letnje potrebe.

- Vodovodne kompanije imaju detaljne planove za upravljanje vodnim resursima za potrošače i životnu sredinu i čine sve što mogu da svedu na najmanju moguću meru potrebu za bilo kakvim ograničenjima i osiguraju da reke nastave da teku - rekao je Stjuart Kolvil, iz organizacije "Vode Britanije".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading