NA IVICI NUKLEARNOG SUKOBA Zaharova upozorava: Amerikanci i njihovi saveznici "opasno balansiraju"
EPA/ SERGEI ILNITSKY

- Nakon što su isprovocirali zaoštravanje ukrajinske krize i pokrenuli žestoku hibridnu konfrontaciju sa Rusijom, Vašington i njegovi saveznici opasno balansiraju na ivici otvorene vojne konfrontacije sa našom zemljom, što znači – direktnog oružanog sukoba nuklearnih sila. Očigledno je da bi takav sukob nosio opasnost od nuklearne eskalacije - ističe Zaharova.

 

 

Takođe je istakla da su apsolutno neprihvatljivi pokušaji da se „u propagandne svrhe izobliči logika obuzdavanja na kojoj se zasnivaju zvanični ruski komentari o nuklearnim pitanjima“ i Rusija predstavi kao zemlja koja preti nuklearnim oružjem.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

 

 

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte u našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading