U SLUČAJU RATA AMERIKA ĆE OVO PRVO NAPASTI: General marinaca otkrio plan Vašingtona za veliki sukob
Foto: Printscreen

On je dodao da je pitanje logistike sada jednako važno kao i obaveštajni podaci, što ga čini najvažnijom stavkom u planiranju operacije.

Prethodno je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova DŽao Liđijan rekao da su SAD najratobornija zemlja u svetskoj istoriji i da su postale najveća pretnja miru i razvoju na planeti.

Liđijan je u sredu kazao da su Amerikanci i njihovi saveznici iz NATO narušili svetski mir izazivajući sukobe i započinjući ratove, služeći sebičnim interesima Vašingtona na račun nevinih civila širom sveta.

- Istorija NATO govori o stvaranju sukoba i vođenju ratova, samovoljno pokrećući ratove i ubijajući nevine civile, čak i do danas - rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova DŽao Liđijan novinarima u sredu.

- Činjenice su pokazale da nije Kina ta koja predstavlja sistemski izazov NATO-u, već NATO koji donosi nadolazeći sistemski izazov svetskom miru i bezbednosti.

DŽao je ovo komentarisao nedelju dana nakon što je NATO, po prvi put, izdvojio Kinu kao strateški prioritet i "izazov" Zapadu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading