"LONDON SPREMAN ZA NUKELARNU APOKALIPSU" Zaharova objasnila da Velika Britanija samo izmišlja nepostojeća saopštenja
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

„Britanski establišment se neumorno priprema za nuklearnu apokalipsu, izmišljajući neopostojeća saopštenja Rusije o tome. To je pogodna tema, čija je svrha da odvuče pažnju od propasti unutrašnje politike britanske monarhije u svetlu beskonačnih zavera, kriza i korupcionih skandala“, napisala je Zaharova na Telegramu.

 

 

Ona je skrenula pažnju na izjave britanskog ministra odbrane Bena Volesa i njegovog zamenika Džejmsa Hipija, kao i na izjavu šefice britanske diplomatije Liz Tras.

Zaharova je ocenila da njihove izjave o navodnoj nuklearnoj opasnosti od Rusije nisu nvi pronalazak, navodeći kao primer knjigu Magnusa Klarka

„Uništenje Britanije u nuklearnom ratu“, objavljenu 1982. godine.

„Knjiga predstavlja detaljnu rekonstrukciju posledica nuklearnog napada Sovjetskog Saveza na Britanska ostrva. Momci se odavno pripremaju, takoreći.

Provereno je sve: počev od argumentovanog izbora ciljeva sve do datuma napada. 'Crveni', kaže, udaraju po monarhiji na božićne praznike, jer je upravo u to vreme kraljevina najslabija. Zapravo, kraljevina je najranjivija u vremenima kada su na njenim ključnim pozicijama takvi profesionalci kao što su Boris Džonson, Ben Voles i Liz Tras. Slava kraljici, Klark nije imao pojma ko će voditi njegovu zemlju, inače bi, mislim, sam ostvario ono što je napisao“, napisala je Zaharova.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading