HAOS U BUNDESTAGU Nemci priznali: Bombardovali smo Srbiju i oteli joj Kosovo, sada nas stiže strašna Putinova osveta!
Alo! Ilustracija /J.V.

Markus Fronmajer, poslanik AFD, i Gregor Gizi (Levica) sasuli su tokom rasprave u Bundestagu istinu u lice celoj Nemačkoj. Kako su obojica poručila tokom rasprave o produženju mandata nemačkim vojnicima u sastavu Kfora, dva kršenja međunarodnog prava - bombardovanje SRJ 1999. i jednostrano proglašena nezavisnost Kosova su stvorili presedane, čije posledice se vide danas u Ukrajini.

Fronmajer je poručio je da misija Kfora predugo traje, pune 23 godine, te da je ta teritorija visoko korumpirana. Podsetio je i da je Hašim Tači negovao odlične veze s organizovanim kriminalom, a sada je osumnjičen za ratne zločine pred sudom. On je istakao i da su tokom misije Kfora dva događaja bila prekretnica. Prvi, masakr nad Srbima 2004, kada je Kfor samo gledao dok su Albanci pokušavali etničko čišćenje, a drugi je jednostrano proglašenje nezavisnosti.

On je podsetio da postoji i dalje Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 koja osigurava teritorijalni integritet Srbije.

- Katastrofalna greška, bombardovanje Srbije bez mandata UN, otvorilo je Pandorinu kutiju i od tada se svi koji krše međunarodno pravo pozivaju na ovaj presedan NATO - konstatovao je Fronmajer, očito aludirajući na nekoliko nedavnih izjava ruskog predsednika Vladimira Putina. Poslanik Gizi podvukao je da je otcepljenje lažne države Kosovo suprotno međunarodnom pravu.

- Rezolucija 1244 jasno kaže da se osigurava teritorijalni integritet SRJ, kako se nazivala Srbija tada, i da Kosovo unutar Srbije mora dobiti suštinsku autonomiju - ukazao je on.

Gizi je podvukao da Srbija nije napala nijednu zemlju, zbog čega je NATO bombardovanje bilo jasno kršenje međunarodnog prava.

- Time je stvoren presedan koji je Rusija koristila za aneksiju Krima, a sada vodi rat i pravda to ratom protiv fašista, kojih uzgred ima svuda, i kod nas ali i u Rusiji. To nije razlog za rat. Drugo opravdanje koje iznosi Moskva je da ukrajinska vojska deluje protiv snaga Donbasa koje su separatističke, kao što je to bila teroristička OVK. B. P.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (11)

Loading
Бла Бла

24.06.2022 11:17

Што више слушате САД?

Stojko

24.06.2022 12:26

@Бла Бла - Zato što pametno govore.

xXx

24.06.2022 11:53

Divno i hoce li neko nesto preduzeti? Hoce li Nato vratiti Albance gde treba? Hoce li to vratiti sinove svojim kucama?

Djokica

24.06.2022 11:56

Bravo Putine, veliki svetski drzavnice i srpski prijatelju.

Dragovan

24.06.2022 12:15

Rusija je priznala DNR i LNR otvorivsi put za SPOSRF . DNR i LNR su nezavisne drzave po RF koje su zatrazile pomoc od agresije UKR....Dve bitne cinjenice.

Djordije Cvarkov

24.06.2022 12:17

Sve mora doci na svoje. I svako na svoje. Srbi svoju teritoriju nikada nikome nisu otimali. Huni su pred nama stvorili prazninu na ovim prostorima, a mi smo je naseljavali od 4. do 6. veka. Nismo je otimali, Vizantija nas je docekala rasirenih ruku, dala teritoriju i svaku pomoc, da bismo cuvali carstvo sa zapande i severozapadne strane, sto smo uspesno radili vekovima. Nasi vladari su imali titulu Sevastokratora, sto je jednako zapadnom Kralju, unutar carstva. A sve drzavice nastale otimanjem teritorije od Srbije na Balkanu su svoje postojanje zapocele neslavno, na tudjoj zemlji, promenivsi veru, naciju ili oba. Polako, sve su to ciklicne pojave, Turke smo trpeli 400 godina i niti jedan zulum im nismo zaboravili, vec slozno isterali okupatora kada su se stekli uslovi. Bi tako i u Velikom ratu, pa u Drugom, bice i u Trecem. Dace Bog da se pravda zadovolji bez ratova i krvi, nadam se tome, ali nisam lud da se oslanjam na to. Treba biti spreman.

Старина

25.06.2022 15:24

@Djordije Cvarkov - @Djordije Cvarkov Исправка. Срби нису насељавали ове просторе од 4. до 6. века јер су одувек били овде. Неки су одлазили даље, па се њихови потомци враћали и из Индије, из данашње Русије, из данашње Скандинавије. И долазили су међу браћу.

Andjela

24.06.2022 12:47

Neka se jednom otkrije istona kako je srpski narod patio na Kosovu nismo smeli kad padne mrak u njihov autobus da udjemo to je bilo guranje izivljavanje narocito prema devojcicama rusenje spomenika i to je pocelo odmah posle drugii svetski rat .Ko je kako zavrsio skolu morao je da bezi.Sve je ostalo njima.Nasi pradede i cukundede su stvarali i nesme zensko svoju kucu samo posetiti.Znam sta znaci dozivela sam na svojoj kozi.Oni su se pripremali to odavno i nisu presednici krivi za to sto su branili svoj narod.

Dragance

24.06.2022 13:24

Kako su oteli, tako i da vrate. Ne trebe žuriti sa EU, ne žele nas.