INCIDENT NA VOZAČKOM ISPITU Pala vožnju a da nije ni upalila auto, za sve je kriva jedna stvar
Foto: Shutterstock/Anastasija Vujic

Svi sa kojima je podelila ovu vest bili su šokirani razlogom zbog kog je oborena. Prema njenim rečima, odmah nakon što je ispitivač ušao u automobil, primetio je da se na podu nalaze komadići gumice i oborio devojčicu jer je "auto bio prljav i nespreman za vožnju". Devojčica je briznula u plač, a roditelji su je iznenadili štenetom kako bi je oraspoložili. 

"Najgore je što auto uopšte nije njen, već od ispitivača koji su ostavili tragove gumice jer su pre njenog ispita nešto izbrisali u zapisniku. Nije da je svuda bilo praznih kanti ili đubreta. Cela situacija je suluda. Svađali su se 10 minuta, ali on nije odustajao. Ona je pala na ispitu a da uopšte nije vozila. Bila je tužna i uplakana, i nije mogla da dobije povraćaj novca koji je tražila jer praktično nije ni dobila priliku da polaže ispit", kaže njen otac Pol Tarner.

Osim što vozački ispit u Engleskoj trenutno košta 64 funte, što je oko 8.800 dinara, otac devojčice navodi da će njegova ćerka na naredno polaganje da čeka mesecima, te da to otežava polaganje jer će dosta vremena provesti bez vožnje.

"Moja ćerka je toliko štedela za ovo, to je jednostavno nepravedno", rekao je njen otac.

Ubrzo nakon ovog incidenta oglasile se Agencija za vožnju i bezbednost i medijima saopštila da da ispitivač nije ništa pogrešio: "Izdate su smernice da automobili koji se koriste na vozačkim ispitima moraju biti očišćeni pre testa kako bi se smanjila mogućnost zaraze kovidom. Ovo mora da se poštuje."

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading