"POŠTUJEMO RUSIJU, ALI..." Đukanović komentarisao zabranu preleta aviona Sergeja Lavrova
EPA/BORIS PEJOVIC

Milo Đukanović je rekao da su te zemlje 100 odsto usaglasile spoljnu politiku sa Evropskom unijom, i da je to obična politizacija i pokušaj da se stvori iluzija neke rusofobične atmosfere. u današnjoj Evropi.

Đukanović, koji boravi u Istanbulu, prokomentarisao je za agenciju Anadolija otkazivanje posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Srbiji, koja je usledila nakon što su Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska zatvorile vazdušni prostor za Lavrov avion.

Eksplozija u američkoj bazi, ima mrtvih - Alo.rs

Upitan da li očekuje čin neprijateljstva ili osvetu Rusije zbog odluke da zatvori vazdušni prostor za Lavrovljev avion, Đukanović je odgovorio:

Vi sigurno znate da je Rusija već stavila Crnu Goru na listu neprijateljskih zemalja“, rekao je Đukanović.

On je rekao da je to prilično radikalan istorijski zaokret, podsećajući da su Crna Gora i Rusija pre nekoliko godina proslavile tri veka međudržavnih odnosa.

"Crna Gora ne vodi nikakvu rusofobičnu politiku, niti se promenilo poštovanje koje imamo prema Rusiji, prema ruskom narodu i prema tradiciji naših međusobnih odnosa. Ono što osuđujemo je politika agresije", rekao je Đukanović.

Milanović besan zbog američkih sankcija - Alo.rs

On je dodao da su mere koje preduzimaju kao odgovor na agresiju i da su u potpunosti 100 odsto u skladu sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

„Ovaj pokušaj ministra Lavrova da dobije saglasnost država članica NATO-a, koje su 100 odsto usaglasile svoju spoljnu politiku sa EU, da dobije dozvolu za let iznad naših teritorija, samo je politizacija i pokušaj da se stvori iluzija rusofobične atmosfere. u „Siguran sam da je ministar Lavrov, da je zaista ozbiljno razmišljao o poseti Srbiji, znao kakav bi bio odgovor zemalja na vazdušnom putu između Moskve i Srbije“, zaključio je Đukanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading