"BAHATO TERORISANJE" Milanović besan zbog američkih sankcija
Foto: Alo/Alo

Američko ministarstvo finansija juče je na listu sankcija zvaničnika u BiH dodala funkcionera HDZ BiH Marinka Čavaru i ministra zdravlja Republike Srpske Alena Šeranića iz SNSD, s objašnjem da su "sledili etnonacionalističke i političke agende na račun demokratskih institucija i građana BiH" i potkopavali Dejtonski mirovni sporazum.

Iz Kabineta Milanovića saopšteno je da je reč o "bahatom terorisanju legitimnog predstavnika hrvatskog naroda u BiH" kojem Hrvatska "mora pružiti svu potrebnu zaštitu".


Obrazloženje tih sankcija, poput tvrdnji da Čavara podriva Dejtonski sporazum, "politički je nepismeno i baš cinično jer je u podrivanju slova i duha" tog sporazuma "svoje prste imala i još ima i američka diplomatija", s visokim predstavnicima za BiH, navodi hrvatski predsednik.

- Ako ko brani dejtonski Ustav BiH i istinski demokratske procese - koji podrazumevaju legitimno biranje i predstavljanje u telima vlasti - onda su to predstavnici Hrvata u BiH kojima međunarodni tutori već godinama kroje budućnost bez da ih se išta pita, a sada im još prete i sankcionišu ih - naveo je Milanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading