POTPISAN PAKET ZAKONA O KONTROLI ORUŽJA Evo koja je starosna granica sada za kupovinu
Printscreen

Guvernerka Njujorka Keti Hočul danas je potpisala paket od 10 zakona o kontroli oružja, čime su postavljena nova ograničenja za njegovu kupovinu nakon masovnih pucnjava u Bafalu i Teksasu.

Ubijen ministar u svojoj kancelariji (VIDEO) - Alo.rs

Guvernerka Hočul rekla je na ceremoniji potpisivanja zakona da „nije moguće živeti ovako, kao i da je ovo moralni trenutak za ljude u Njujorku, ali i za ostatak nacije", prenosi Rojters.

- Pratite šta smo uradili u Njujorku i konačno ćemo biti na početku kraja ovog nasilja i masakara koji se svakodnevno događaju u našoj zemlji - istakla je guvernerka.

Navodi se da je ona potpisala i drugi zakon koji ograničava kupovinu prsluka otpornih na metke i pancira za službe za sprovođenje zakona ili srodne profesije.

Makronova istina zabolela Ukrajince - Alo.rs

Rojters podseća da je zakonom, koji je pre nekoliko dana usvojen, podignuta starosna granica za kupovinu ili posedovanje poluautomatske puške sa 18 na 21 godinu.

Dodaje se da bi u većini mesta u Njujorku osobama od 16 godina i dalje bilo dozvoljeno da imaju druge vrste pušaka i sačmarica.

Ova savezna država se sada pridružuje drugima poput Floride, Havaja, Ilinoisa, Vermonta i Vašingtona, koje zahtevaju da kupci imaju najmanje 21 godinu da bi kupili neke vrste dugog oružja, navode mediji.

Bajdena napuštaju i najbliži saradnici, moral zaposlenih naglo opada, a ovo je razlog - Alo.rs

Predlog zakona potpisao je demokratski guverner nakon što je jedan 18-godišnjak iz poluautomatske puške prošlog meseca ubio 10 ljudi u supermarketu u gradu Bafalu u zapadnom Njujorku.

Nekoliko dana nakon tog masakra još jedan osamnaestogodišnjak je ubio 19 učenika i dvoje nastavnika u školi u Teksasu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading