HAOS U ITALIJI Ministarstvo: Obmanjujući članak u listu Politiko, neće biti plaćanja u rubljama
Foto: Shutterstock

List Politiko je ranije danas citirao italijanskog ministra za ekološku tranziciju Roberta Čingolanija koji je rekao da evropskim energetskim kompanijama treba privremeno dozvoliti da ispune ruske zahteve da plaćaju gas u rubljama.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je članak obmanjujući i da ne odgovara stavu koji je izneo Čingolani, prenosi agencija Rojters.


"Dok se čeka zajednički stav EU o plaćanju gasa, šema evro/rublja koja predviđa da kompanije plaćaju u evrima u ovom trenutku ne predstavljaju kršenje sankcija od 24. februara", navodi se u saopštenju italijanskog Ministarstva.

Agencije su danas prenele kako je italijanski ministar za ekološku tranziciju Roberto Čingolani predložio da se evropskim energetskim kompanijama privremeno dozvoli da ruski gas plaćaju u rubljama.

"Mislim da bi bilo dobro, makar na nekoliko meseci, dozvoliti kompanijama da nastave da plaćaju u rubljama dok razumemo pravni osnov i posledice," kazao je Čingolani u intervjuu za list Politiko, prenosi agencija TAS S.

Dodao je da očekuje "brzu i jasnu izjavu Evropske komisije" koja bi potvrdila ovu mogućnost.

 

 

 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading