POČINJE NOVA FAZA TVITERA Ilon Mask odmah po kupovini najavio značajne promene na ovoj društvenoj mreži
Foto: Shutterstock

Nedugo nakon što se pojavila vest da je postao vlasnik Tvitera, Mask se oglasio na Tviteru, gde je potvrdio ovu informaciju.

Maks je u prvoj poruci koju je podelio na društvenoj mreži koja je sada u njegovom vlasništvu, najavio i veliku promenu koja će se na Tviteru dogoditi. 

- Sloboda govora je kamen temeljac za funkcionisanje demokratije, a Tviter je digitalni gradski trg gde se raspravlja o pitanjima koja su od suštinskog značaja za budućnost čovečanstva - rekao je on.

 

 

- Takođe želim da Tviter učinim boljim nego ikad tako što ću poboljšati proizvod novim funkcijama, učiniti algoritme otvorenim izvorom kako bi se povećalo poverenje, pobedio spam botove i potvrdio autentičnost svih ljudi.

- Tviter ima ogroman potencijal Radujem se radu sa kompanijom i zajednicom korisnika kako bismo ga otključali - najavio je Mask u svojoj izjavi ranije danas.

Elon Mask je poznat kao apsolutista po pitanjui slobode govora, što je više puta i isticao i strašno mu smeta cenzura koja se dešava na društvenim mrežama:

"Braniti pravo nekoga koga lično ne volite, da kaže stvari koje vam se takođe ne sviđaju, to je sloboda govora i ispod toga ne može da se ide", rekao je CEO Tesle i SpaceX u jednom od poslednjih intervjua.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading