BERLIN ŠALJE VOJNE TRUPE U BOSNU I HERCEGOVINU?
EPA

 

Berlin to pravda zabrinutošću za mir i stabilnost BiH, prenosi RTRS.


"Pozdravljamo jačanje vojne misije u BiH i razmatramo uključivanje Vojske Nemačke u toj operaciji. Nemačka je zabrinuta zbog planova o secesionizmu. To je napad na jedinstvo, mir i stabilnost BiH, zapadnog Balkana i Evrope", rekla je Ana Lirman, državna sekretarka za Evropu u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova na sednici Bundestaga posvećenoj BiH.

Povratak nemačkih vojnika u BiH, gde su već bili do 2012. godine, tokom posete Berlinu tražio je član rukovodstva Predstavničkog doma PS Denis Zvizdić.

O tome bar zvanično nije bilo reči tokom boravka šefice nemačke diplomatije Sarajevu u martu ove godine, navodi RTRS i dodaje da se, ipak, spekuliše da bi nemački vojnici mogli biti raspoređeni uoči izbora 2. oktobra.

EUFOR je već pojačao kontingent sa dodatnih 500 vojnika iz Slovačke, Rumunije, Austrije i Bugarske.

Kako podseća RTRS, u novembru će Savet bezbednosti UN odlučivati o produženju mandata EUFOR-a što u svetlu zategnutih rusko-evropskih odnosa može biti sporno.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Bosna

07.04.2022 09:03

A jel može Austrija da nas preuzme? Prošli put je bilo ok.

Rada

07.04.2022 09:13

Nemci, nemci, zaboravili ste da je Valter tamo .

Per

07.04.2022 09:27

Nemačka nema pravo da šalje svoju vojsku u Bosnu ni pod kakvim izgovorom. To bi bio kraj poverenja i početak rata sa tom vojskom na Balkanu. Srbi znaju da je to Američko Nemački model. Amerika izrasta u naciste i one iz 1941g. Srbi svi cene slobodu ali bez oružja onih koji bi s oružjem čuvali ovde mir. Nemačka politika je razbijala bosnu zaboravljajući Hitlerove logore tu. Dalje. Srbija ima pravo na atomsko oružje za odbrabu od nasilja Nemačke. Zlo su. Sve ovo zlo u Evropi je Nemačko od berlinskog zida. Treći put im neće proći. Evropu oni kompromitiju.

Pera

07.04.2022 10:30

Alo nemci ! Neka vas ne boli bosanska glava ! Zašto hoćete da organizujete novi rat u BiH ???????