PUTIN ĆE ZAPLENITI IMOVINU MILIONERA Predsednik Rusije potpisao istorijski zakon, važi i za državne zvaničnike
Foto: Ilustracija

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se dozvoljava zaplena sredstava sa bankovnih računa zvaničnika ako suma depozita premašuje njihove prijavljene prihode tokom tri godine.

Sredstva će biti zaplenjena i ako se pokaže da su stečena nezakonito, javila je danas ruska državna televizija, preneo je "Rojters".

Podsećamo, Sjedinjene Američke Države su 3. marta uvele nove sankcije ruskim oligarsima i drugim bliskim saradnicima predsednika Rusije Vladimira Putina zbog invazije na Ukrajinu.

Ovo je imalo efekat talasa koji se proširio na ostatak zapadnog bloka, tako da su mnogim ruskim oligarsima sredstva makar delimično u blokadi.

Usledile su i sankcije ruskih medija širom sveta, kako na zvaničnim kanalima tako i na društvenim mrežama, na šta je Rusija uzvratila blokirajući neke od prozapadnih medija u svjoj zemlji.

Politički analitičari s pažnjom prate najnoviji potez predsednika RF Vladimira Putina, kao i zasigurno brojni svetski zvaničnici. 

Ko će se sve naći na udaru Putinove "duge ruke zakona", ostaje da se vidi, ali za sada, ovakav zakon u 21. veku je bez presedana. 

BONUS VIDEO

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading