DODIK BRUTALAN Slali ste NATO avione na Srbe, a sad ste se setili međunarodnog prava?!
Alo

Ruski diplomata je to kazao u Banjaluci, gde je prisustvovao promociji knjige "Naoružavanje istinom", autora Milana Ljepojevića, koja je prevedena i na ruski jezik.

Kalabuhov je rekao da je za njega odluka Putina od posebne važnosti jer je i sam iz Donjecka.


"Mislim da je to istorijski dan za Rusiju i ljude u Donjecku i Lugansku. Mislim da će sve biti dobro. Kao diplomata želim da kažem da je ovo momenat kada se moraju početi ozbiljni pregovori za kreiranje sistema bezbednosti u Evropi koji će biti sigurni za svaku državi i narod”, rekako je Kalabuhov.

Ruski diplomata se u banjaluci sastao i sa srpskim članom Predsedništva BiH Milarodom Dodikom, koji je ponovio da je za BiH najbolje da ostane neutralna kada je reč o stanju u Ukrajini.

Dodik je naglasio da stav druga dva člana, Željka Komšića i Šefika Džaferovića i osuđivanje Rusije, nije zvanični stav BiH.

Istakao je da je situacija na Balkanu kompleksna, jer je međunarodni intervencionizam u poslednjih 20 godina stvorio neodrživo stanje u BiH.
DODIK BRUTALAN Slali ste NATO avione na Srbe, a sad ste se setili međunarodnog prava?!

Printscreen

 

Dodik kaže da je u najmanju ruku neozbiljno to što zapadne zemlje osuđuju Rusiju da krši međunarodno pravo imajući u vidu da to rade poslednjih 20 godina u BiH, gde su stvorile neodrživo stanje, a koje štite svim raspoloživim sredstvima misleći o sopstvenim interesima, a ne konstitutivnim narodima u BiH.

Naveo je da su zapadne zemlje kršile međunarodno pravo priznavajući samoproglašeno Kosovo i derogirajući Ustav BiH koji je deo Dejtonskog sporazuma.

"Oni sada nama šalju poruku da mi treba da prihvatimo njihovu ocenu kako oni štite međunarodno pravo - to je neozbiljno u najmanju ruku", rekao je Dodik i istakao:

"Pozivati se na međunarodno pravo u osudi (predsednika Rusije Vladimira) Putina za ovo što je učinio, a činite sve da derogirate međunarodno pravo, da pošaljete NATO avione na Srbiju i Republiku Srpsku bez odluka Saveta bezbednosti UN, gde je rečeno da mora da postoji odluka, šaljete navodnog visokog predstavnika kojeg nije imenovao Savet bezbednosti UN, a govorite o poštovanju međunarodnog prava - zaista je apsurdno", prenela je Srna.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading