VLAST SE NAOŠTRILA Počela hapšenja antivaksera u Kanadi
EPA-EFE/Andre Pichette

Vozači zahtevaju ukidanje obavezne vakcinacije za sve koji prelaze kanadsko-američku granicu.

Kanadska prestonica i dalje je blokirana stotinama vozila iz takozvanog konvoja slobode koji čine protivnici epidemioloških mera, dok su organizatori protesta pozvali na sastanak sa svim saveznim političkim liderima, osim sa premijerom Džastinom Trudoom, kako bi se pronašlo mirno rešenje za ovu krizu.

Zamenik šefa policije Otave Stiv Bel rekao je novinarima da je policija imobilisala mnoga teška vozila koja su učestvovala u blokadi i da su se u četvrtini od 418 protestnih kamiona u centru grada nalazila i deca. Zbog toga je policija izrazila zabrinutost za njihovo zdravstveno stanje zbog hladnoće, buke, rizika od ugljen-monoksida i pristupa sanitarijama.

Nastavljen protest na Novom Zelandu

Na Novom Zelandu juče su drugi dan zaredom održane demonstracije protiv epidemioloških ograničenja, a više stotina demonstranata kampuje ispred nacionalnog parlamenta.

Inspirisani velikim protestima protiv obavezne vakcinacije u Kanadi, novozelanski demonstranti su prisvojili krilaticu „Konvoj slobode” i blokirali su ulice u glavnom gradu Velingtonu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading