ZAKUVAVA SE Amerikanci poslali upozorenje Kini i Rusiji
Alo

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs na konferenciji za novinare rekao je da SAD imaju više mehanizama koje mogu da primene ako vide da strane kompanije, uključujući one u Kini, pokušavaju da izbegnu američku kontrolu izvoza, prenosi Rojters.

Prajs je ovo izjavio nakon što je kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da su Kina i Rusija usaglasile svoje stavove o Ukrajini tokom sastanka ministara spoljnih poslova dve zemlje danas u Pekingu.

HOROR U PAKISTANU U dva napada ubijeno sedam vojnika i 13 separatista - Alo.rs

Portparol Stejt departmenta se osvrnuo i na upozorenja SAD o ekonomskim i finansijskim posledicama koje bi zadesile Rusiju ako bi nastavila sa invazijom na Ukrajinu.

- Ako Rusija misli da će biti u poziciji da ublaži neke od tih posledica bližim odnosom sa Kinom to neće biti slučaj. To će zapravo rusku ekonomiju na mnogo načina učiniti krhkom - rekao je američki zvaničnik.

Prajs je naveo i da su američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji prošle nedelje imali opsežnu diskusiju o potencijalnim implikacijama ruske akcije protiv Ukrajine, navodi Rojters.

HAOS U GLAVNOM GRADU Policija Otave u klin, Trudo u ploču - Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ZAvram

04.02.2022 01:00

Плаше медведа решетом! Није да су смешни ови Амери, него су трагикомични са тим својим претњама! Боље би им било да мало више поштују интересе других, а не само да трубе у одбрану својих нац, интереса! Па, шта су они? Надљуди? Иберменш, као у време Хитлера?