Si Đinping
Foto: Alo/Alo! J.V.

Međunarodna zajednica se do nedavno pridržavala jedinstvenog ekonomskog modela Breton Vudsa, koji je bio zasnovan na emisionim dolarima, rekao je Mihail Hazin na Jutjub kanalu Solovjev LIVE.

PUTINOVO "NJET" ZAPADU Kremlj eskalirao situaciju i povukao ovaj potez

Prema rečima specijaliste, štamparija je dozvolila Sjedinjenim Državama da diktiraju pravila igre, lomeći druge institucije, uključujući Svetsku banku, MMF, rejting agencije i druge.

Međutim, danas ovaj sistem prestaje da funkcioniše zbog nedostatka emisionog novca i stoga mu je potrebna alternativa.

Početak globalnog preformatiranja, prema mišljenju ekonomiste, već je položen.

Prva faza je bio projekat uzajamnih garancija bezbednosti koji je predložilo rusko rukovodstvo. Polazeći sa takvom inicijativom, Rusija je obezbedila status velike sile, što je i potvrđeno u SAD dostavljajući Moskvi pisani odgovor.

Sledeći korak će biti pregovori između ruskog predsednika Vladimira Putina i kineskog lidera Si Đinpinga, koji je ranije takođe proglasio pravo Pekinga da sledi svoje interese.

OŠTRA PORUKA ZA AMERIKANCE IZ MOSKVE: Povucite vojsku sa Kosova, pa da razgovaramo

“Govor Sija i Putina je opis novih pravila igre. Ako je takozvani bezbednosni ultimatum samo demonstracija, Si i Putin će predstaviti nova pravila 4. februara”, rezimirao je Hazin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vuk

03.02.2022 21:47

Gospodine Si Đin i gospodine Putin, vi samo radite svoj posao za dobrobit svojih država i svojih građana, a ONI rupu koju kopaju SAMI ĆE UPASTI U NJU!