PROPAST Amerika na kolenima, objavljene neverovatne brojke!
Tanjug/Ap

Dug pokazuje porast od skoro 7 biliona dolara u poređenju sa krajem januara 2020, kada pandemija virusa korona još nije pogodila američku ekonomiju.

Skoro 8 biliona dolara od ukupno 30 biliona dolara državnog duga duguje se stranim investitorima, a najveći kreditori su Japan i Kina, koji moraju biti otplaćeni sa kamatama, prenosi Hil.

HAOS U AMERICI Evakuisano 6.500 ljudi: U narednih 36 sati može doći do OGROMNE eksplozije - Alo.rs

Finansijski stručnjaci koje su intervjuisali američki mediji rekli su da je novi maksimum dostignut nekoliko godina ranije nego što su vlasti zemlje predvidele kao rezultat potrošenih ogromnih sredstava na borbu protiv pandemije. Prema pisanju Njujork tajmsa, dodatni troškovi poslednjih godina uključivali su povećane iznose naknade za nezaposlene, pojačanu podršku malim preduzećima i stimulativne isplate.

SAD zatražile zatvorenu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog Severne Koreje - Alo.rs

Većina ekonomista se slaže da rekordni američki državni dug ne ukazuje na problem, jer ekonomija zemlje nastavlja da raste uprkos pandemiji kovida 19, a kamatna stopa ostaje niska, prenosi međunarodni Sputnjik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Sladjan

02.02.2022 11:07

Kako tako pišete o Americi a tamo ljudi žive rade normalno uživaju u luksuzu,rade za stotine hiljada dolara godišnje a kao država bankrot,svi hoće da idu i žive tamo!!!!i kreditni rejting najbolji,na svetu!!!!

kmet

02.02.2022 11:17

Daće bog da se i ova imperija raspadne. Ponestalo u svetu krvi na kojoj su stvarali imperijuni bogatstvo.

Dragan

02.02.2022 12:03

@kmet - Hoće, raspašće se imperija kao što se raspala i nacistička Nemačka posle drugog svetskog rata. Nemačka je imala najveću hiperinflaciju u istoriji čovečanstva, započela drugi svetski rat koji je "izgubila", pa posle njega postala najjača ekonomija u Evropi.

Vuk

02.02.2022 12:38

Pada đavo na kolena, uvek su živeli na TUĐOJ MUCI I TUĐEM ZLU.

ISTINA

02.02.2022 15:09

Neprijatelji Srbije i srpskog naroda,cisto i jasno!Tko bude glasati za njih misli zlo ovoj zemlji!!!!