POKUŠAJ ATENTATA? Muškarac sa samostrelom upao na imanje engleske kraljice
EPA/Neil Hall

 

Britanski “San” i “Dejli mejl” izveštavaju da izvori sugerišu da je muškarac bio naoružan samostrelom i da je koristio merdevine od užadi da se popne na metalnu ogradu, ali policija je odbila da otkrije šta je on tačno nosio.


Britanska policija saopštila je danas da je uhapsila 19-godišnjeg muškaraca iz Sutemptona zbog ugrožavanja bezbednosti na imanju zamka Vindzor, gde kraljica Elizabeta provodi Božić.

„Muškarac je uhapšen zbog sumnje da je provalio unutar zaštićene lokacije i posedovanja ofanzivnog oružja. On je u ovom trenutku u pritvoru“, saopštila je načelnica policije doline Temze Rebeka Mirs, preneo je Rojters.

Ona je naglasila da su bezbednosne procedure pokrenute u trenutku kada je čovek stupio na posed i da nije ušao ni u jedan objekat, a da su o incidentu obavešteni članovi kraljevske porodice koji slave Božić u Vindzoru, dok policija insistira da je istraga u toku i da "nema nikakve dodatne opasnosti".

Kraljica Elizabeta provodi Božić u Vindzoru, pošto je odlučila da ne ostane u Sandringemu, kraljevskom imanju u istočnoj Engleskoj, kao što je to obično činila prethodnih godina za praznike.

Britanski mediji ističu da je do hapšenja došlo u trenutku kada je kraljica dočekivala najstarijeg i najmlađeg sina Čarlsa i Edvarda sa porodicama pre božićne službe u kapeli Svetog Ðorđa.

Reč je o petom upadu nepoznatih lica na kraljičino imanje u Vindzoru ove godine, navodi "Dejli mejl".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading