GLASANJE U JANUARU Američki Senat odlučuje o uvođenju sankcija ruskom gasovodu Severni tok 2
EPA

 

Senat će sledećeg meseca glasati o zakonu senatora Teda Kruza za uvođenje sankcija za gasovod Severni tok 2 .

Prema sporazumu, zaključenom tokom retke celonoćne sednice, Senat će glasati o Kruzovom zakonu o sankcijama u vezi sa izgradnjom gasovoda, koji Rusiji omogućava da isporučuje prirodni gas Nemačkoj, do 14. januara.

Biće mu potrebno 60 glasova da na kraju prođu.

Dogovor dolazi nakon višednevnih pregovora između Kruza i lidera većine u Senatu Čarlsa Šumera.

Američki republikanski senator Ted Kruz uspeo je da izdejstvuje da se u januaru glasa o njegovom predlogu zakona o uvođenju sankcija ruskom gasovodu Severni tok 2.

On je postigao dogovor sa demokratama, kojim je odustao od blokiranja potvrde desetina kandidata predsednika Džo Bajdena za ambasadorska mesta.

U sporazumu koji je postignut u subotu između Kruza i lidera demokratske većine u Senatu Čaka Šumera, Senat će pre 14. januara glasati o Kruzovom predlogu zakona o uvođenju sankcija na gasovod Rusija-Nemačka Severni tok 2, preneo je Rojters.

Sporazum je otvorio put za odobrenje Senata za tridesetak ambasadora, koje je nominovao predsednik Bajden
 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Cardak

20.12.2021 10:43

Ameri!KAKO POGODISTE KOG DANA ce te doneti odluku.Evo ovako danas vi odluku,znamo kakva ce biti a RUSI VAMA vrucu raketicu koja poravna JEDNU CELU DRZAVU.I dok se senatori probude ako se probude stizu sve 49KOMADA ! presutra AMERIKA KO TEPSUJA :!