DVA GOSPODARA NEBA OČI U OČI Suhoj SU-30 oterao F-35 iznad Crnog mora?!
Printscreen

Prema pisanju ovog medija ruski lovac, najverovatnije je u pitanju SU-30SM pred očima ponosa Zapada lovca 5. generacije F-35 kada je navodno upotrebljen i uređaj za elektronsko ometanje "Hibini" koji se kači kao podvesni kontejner ispod krila aviona.

Pravda se u ovom slučaju pozvala na sajt Avia.pro i da je to bio prvi susret američkog ponosa F-35 i ruskog Su-30 na nebu iznad Crnog Mora.

Kako je došlo do susreta

Navodno prema priči koju objavljuju ruski mediji F-35 pokušao je da se približi zapadnim granicama Ruske Federacije. Navodno je bilo nekoliko pokušaja da se F-35 otera sa ruske granice i onda je upotrebljen sistem za elektronsko ometanje "Hibini", što je navodno dovelo do problema u komunikaciji i radaru na F-35?!

Incident se nije kako navode ruski mediji završio upotrebom oružja, i da je onda ruski pilot izveo par složenih manevara protiv ovog NATO lovca. Incident se završio brzo, kao i što je počeo, svega u par minuta.

Ruski borbeni avion se vratio u vazdušnu bazu, a lovac NATO je bio prinuđen da se vrati u vazdušnu bazu u Estoniji?!

Interesantna je konstatacija ruske Pravde da su "posle incidenta zemlje Alijanse prestale da koriste lovce pete generacije u blizini ruskih granica, kako ne bi izazvale ruske Vazdušno-kosmičke snage na oštriju akciju".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading