DODIK IH RAZOTKRIO Jasno je čiju trku trče Šarović i Ivanović
Printscreen

"Iz ličnog komformizma, ali i kao deo pogona za zastrašivanje Srba i Republike Srpske i Mladen Ivanić i Mirko Šarović se ponašaju kao politički analitičari koji građanima Republike Srpske prenose bošnjačke i stavove međunarodne zajednice, ali nikako da čujemo stavove SDS-a i PDP-a o tome hoćemo li dozvoliti da nam otmu sve nadležnosti, da nam otmu i šume i poljoprivredno zemljište i vode, i himnu i zastavu i vazduh", rekao je Dodik i istakao:

" Ako nećemo to dozvoliti, onda neka iznesu stav svojih partija kako ćemo se boriti za svoja Ustavom garantovana prava".

Dodik je to rekao u izjavi Srni upitan da komentariše stavove koje iznose Ivanić i Šarović u vezi sa vraćanjem nadležnosti Srpskoj.

Dodik, koji je i lider SNSD-a je ocenio da se, nažalost, rečnik i argumentacija i kod Ivanića i kod Šarovića ne razlikuju od argumentacije SDA, pa je jasno i, kako je rekao, "čiju trku trče dva veterana politike u Republici Srpskoj".

"Republika Srpska ne traži ništa što joj ne pripada po Ustavu, ne spori ništa što pripada BiH po Ustavu, i za svoja prava boriće se isključivo političkim i pravnim sredstvima. Sve one koji nam ovih dana poručuju da nemamo pravo da na takav način izađemo iz neustavnih aranžmana jer to nije po pravu, pitamo jesu li nam ''po pravu'' otimali nadležnosti i ako jesu neka nam kažu po kom pravnom dokumentu su se rukovodili", rekao je.

Kada je reč o onima iz opoziciji koji govore o sankcijama političarima, ali i drugim licima u Republici Srpskoj i o njima govore kao da učestvuju u kreiranju spiskova, Dodik je poručio da ne potcenjuju narod u Republici Srpskoj, a ni staru Biblijsku izreku - "nema ništa tajno što neće biti javno".

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading