PUCNJAVA NA GRANICI PAKISTANA I AVGANISTANA Grupa se probila na teritoriju susedne zemlje, vojska otvorila vatru, ima mrtvih!
EPA

Pakistanska vojska pucala je na grupu Avganistanaca koja je pokušavala ilegalno da uđe u zemlju u blizini kontrolnog punkta Torkham na severozapadu Pakistana, saopštio je Sputnjiku izvor u redovima pokreta talibana.

Izvor je istakao da su u pucnjavi poginule tri osobe, a da je pet osoba povređeno.

Prema njegovim rečima, 10 Avganistanca se u petak ujutro probilo na teritoriju Pakistana. Tada je pakistanska vojska otvorila vatru.

U Avganistanu je sada već dan, a tela Avganistanaca i dalje leže u području kontrolnog punkta, dodao je on.

Podsetimo, u četvrtak je u području aerodroma u Kabulu odjeknula serija eksplozija, od kojih je jedna pored hotela Baron gde su se bili okupili stranci, uključujući državljane SAD i Velike Britanije. Tu se razneo bombaš-samoubica.

Nakon toga je eksplodirao i automobil-bomba. Nema podataka o trećem napadu.

Talibani su odmah javili da ne znaju ko bi mogao da stoji iza napada. Međutim, mnogi mediji su optužili teroriste Islamske države za seriju eksplozija. Nešto kasnije, teroristi su i preuzeli odgovornost za napad.

Kako je saopštio izvor u avganistanskom Ministarstvu zdravlja, više od 1.300 ljudi povređeno je u eksplozijama u Kabulu, poginulo je najmanje 60 ljudi, među njima i 13 američkih vojnika.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading