TURISTE SAČEKAO ŠOK Policija stala na put bezobraznoj praksi!
Foto: Youtube/Printscreen

Kako se nedavno požalio jedan muškarac koji je letovao u Promajini sa trudnom ženom, u osam, devet ujutru nisu mogli da naiđu na prazno mesto na plaži jer je ona u to doba već puna peškira na kojima se nalazi kamenje kako ih vetar ne bi odneo.

Sličan prizor zabeležen je i na jednoj plaži u Crnoj Gori, a izgleda da je postala sve popularnija taktika koju su turisti počeli masovno da pimenjuju.

Međutim, komunalci na hrvatskom primorju rešili su da uzmu stvar u svoje ruke i stanu na put ovoj bezobraznoj praksi.

Jedna žena požalila se na postupanje komunalnih redara u Medulnu, jer je, kako kaže ujutru pokupio sve stvari sa plaže. Medulin, navodno, sprovodi akciju sakupljanja peškiea i rekvizita sa plaže ljudima koji "rezervišu" svoja mesta.

"Komunalni redari dolaze na plažu u 8 sati, pokupe sve što nađu i ako niste u blizini odnesu stvari ispred zgrade opštine Medulin i odlože na pod", priča jedna žena za hrvatske medije, koja je na taj način ostala bez stvari. 

"Kad se vratite vi ste u šoku jer nema vaših peškira i ne znate ko ih je odneo. Onda se nađe neko ko je možda sve to posmatrao i kaže vam gde morate da idete po stvari. Još apsurdnije je da morate da platite kaznu od 250 kuna (oko 4.000 dinara) inače nećete dobiti svoje stvari nazad. A naši peškiri s kojima se brišemo su za njih smeće kad su bačeni na pod. To se upravo meni dogodilo, a bila sam s malim detetom od 3 meseca. Uspela sam slikam stvari iako mi komunalni redar nije dao", požalila se žena.

Načelnik Upravlnog odeljenja za komunalnu izgradnju i održavanje rekao je da akciju sprovode od početka sezone i da sakupljaju peškire i ostale rekvizite s plaže koje ljudi ostavljaju tokom noći i ranog jutra ostavljaju peškire na plaži kako bi 'rezervisali' najbolja mesta. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading